Στρατηγικό σχεδιασμός για τη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες
Authors: Chaleplioglou, Artemis 
Vassilakaki, Evgenia 
Issue Date: 1-Oct-2007
Conference: 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών “Ο ανθρώπινος παράγοντας στη διαμόρφωση της σημερινής και της μελλοντικής βιβλιοθήκης” 
16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών “Ο ανθρώπινος παράγοντας στη διαμόρφωση της σημερινής και της μελλοντικής βιβλιοθήκης” 
Abstract: 
S.W.O.T. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων (Δ.Α.Π.), με έμφαση στην διαμόρφωση του Προγραμματισμού των Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Ειδικότερα, θα αναλυθεί ο τρόπος επιλογής προσωπικού, η ανάλυση θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη τμήματος, η στελέχωση, η προσαρμογή των εργαζομένων, σε συνάρτηση με την εσωτερική προσέλκυση, τα συστήματα αμοιβών-παροχών, όπως, ακόμα, η αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού και η εκπαίδευσή του, πάντοτε στο πλαίσιο σύνταξης του προγραμματισμού Δ.Α.Π. των Δημοσίων Βιβλιοθηκών. Η Ανάγκη Ανάπτυξης Στρατηγικού Σχεδιασμού Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων Η διαμόρφωση και η υιοθέτηση ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων (ΣΣΔΑΠ) αποτελεί για τους Οργανισμούς Πληροφόρησης, ιδιωτικούς και δημόσιους, μείζονος σημασίας. Οι ανάγκες της διαρκώς μεταβαλλόμενης κοινωνίας, οι επιταγές για ευέλικτες δομές και μορφές σε περιβάλλον Νέας Οικονομίας και οι ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς
URI: https://uniwacris.uniwa.gr/handle/3000/475
Type: Conference Paper
Department: Department of Archival, Library and Information Studies 
School: School of Administrative, Economics and Social Sciences 
Affiliation: University of West Attica (UNIWA) 
Appears in Collections:Conference Papers or Poster or Presentation / Δημοσιεύσεις σε Συνέδρια

CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

25
checked on Sep 17, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.